TurgutReis Beldesini Tanıyalım

12 Ağustos 2008 Salı

Turgutreis, Ege Bölgesi'nde Muğla ilinin Bodrum ilçesinin bir beldesidir. Adını aldığı Amiral Turgut Reis 1485 yılında Turgutreis’in Karabağ mahallesinde dünyaya gelmiştir. 1960'ların sonlarına kadar ulaşım şartlarının elverişsizliğinden dolayı kapalı bir iktisadi yapıya sahip olan Turgutreis, Bodrum Yarımadası'ndaki turizm potansiyelinin fark edilmesiyle hızla değişmeye başladı. Akyarlar (Kefoalonia), Fener Burnu, Karaincir Plajı, Aspat (Aspartos), Kadıkalesi ve Bağla önemli turistik noktalardan bazılarıdır. Turgutreis Belediyesi 1968'de kurulmuştur. Bodrum Yarımdası'nın batı ucunda yer alan Turgutreis, 2003 yılında açılan marina ile ününü daha da arttırdı. Nüfus: 8,540 (2000)

Ocak 1996'da Yunanistan ile Türkiye arasında, bir Türk gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen olaylar yüzünden iki ülke savaşın eşiğine geldiğinde Turgutreis'te bulunan sahil güvenlik botu ilk müdahaleyi yapmıştır. Türk savaş gemileri de Turgutreis açıklarına bu olay nedeniyle demirlemiştir.

Kaynak : WikiPedia Türkiye




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bodrum'a her yıl tatile geliyorum. Turgutreis bence yarım adanın en güzel yeri... Siteniz sanırım yeni fakat tasarımınız çok güzel... Sitenizi takip etmeye devam edeceğim. Mutlaka iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Başarılar dilerim.